donderdag 3 juni 2010

Diefstal legerbasis breidt zich uit.

“Het zou wel kunnen dat de dieven een kernkop mee hebben, ook. Maar het is echt maar een kleintje.”

(11:19, Brussel) Woensdagochtend stalen dieven zware oorlogsmunitie uit het munitiedepot van de militaire kazerne van Leopoldsburg. Volgens de eerste berichten waren er enkel anti-tankraketten en oefengranaten gestolen. Op een persconferentie in zijn tuin gaf de minister van oorlog echter toe dat er wellicht meer aan de hand is.

Op een vraag van een journalist van The Guardian zei de minister dat “het wel zou kunnen dat er iets meer gestolen is dan wat raketjes.” Op vraag van een andere journalist gaf de minister toe dat “er wellicht een kernkop gestolen is.” Hij voegde eraan toe dat het wel ging om “een kleintje” en dat de dieven wellicht toch niet weten “hoe hem te gebruiken.” Op de vraag wat er zou gebeuren als de dieven toch zouden weten “hoe hem te gebruiken” wenste de minister geen commentaar te geven.

Welke maatregelen er worden genomen om de dieven op te sporen is niet bekend. De minister verklaarde echter dat er alles aan werd gedaan om de daders bij de kraag te vatten “echt waar en ik mag dood gaan als het niet zo is.”

Geen opmerkingen: