dinsdag 5 november 2013

Jonge vrouw leidt 1000 gerontofielen om te tuin.


Barbara Cartland draait zich om in haar lijkwade van overtollige huid.
Een Oostendse vrouw van 26 jaar heeft de afgelopen maanden op het internet verschillende gerontofielen in het ootje genomen. De vrouw  opereerde via allerlei sociale netwerken zoals het forum van seniorennet en beweerde een "knappe GILF van mid-tachig jaar" te zijn. Ze gebruikte een foto van de reeds overleden Britse schrijfster Barbara Cartland om haar niets vermoedende prooien te lokken. Een wakkere jongeman vermoedde dat er iets niet in orde was en bracht de Brugse internetpolitiesectie op de hoogte.

Maandenlang kon Veronica W. doorgaan met haar misdadige bedrog. Ze plaatste een advertentie online met de titel "hot gilf (80 going for 90) looking for sexy young studs" en een tekst waarin ze de meest ranzige seksuele daden beschreef. Voorwaarde voor reactie: de respondenten dienden jonger dan 30 te zijn en "niet vies van een rimpeltje meer, ... of een hele berg rimpelend lodderig vlees, :-)".

Eenmaal een slachtoffer toebeet stuurde de vrouw zogenaamd een foto van zichzelf, die eigenlijk een foto van de Britse bejaarde schrijfster Barbara Cartland was, door via mail. Vervolgens stelde ze allerlei persoonlijke vragen aan de mannen en vroeg ze hen onder andere om een survey over hun appreciatie van verschillende frisdrankmerken in te vullen. De gesprekken konden vervolgens op Skype of via de chatbox van seniorennet verdergaan. Hoe langer de slachtoffers met Veronica W. contact hielden hoe meer ze hen vroeg over hun opinies en voorkeuren inzake frisdranken en in verband met merchandising van een bekende mediagigant.

Eén van de slachtoffers kreeg meteen door dat er iets niet in orde was. "Ze gebruikte veel te veel afkortingen, gebruikte veel Engelse hippe taal en maakte DT-fouten aan de lopende band. Dat doen bejaarde vrouwen niet. Die gebruiken woorden als "peignoir" en "schrijdelings schragen". Toen ik haar naar haar kleinkinderen vroeg ging ze er ook helemaal niet op in. Ik had dus wel vrij vlug door dat er iets vissigs was met haar."

De Brugse internetpolitiesectie (BIPS) reageerde  prompt op de tip en stelde een onderzoek in. Bij het natrekken van de URL van de vrouw bleek al vlug dat ze helemaal geen tachtig jaar oud was, laat staan negentig. Robby Coppens, de woordvoerder van de BIPS, bevestigde vandaag tijdens een informeel gesprek naast de koffieautomaat in het politiekantoor haar aanhouding. "Het gaat om een vrouw van 26-jaar. Ze heeft wellicht meer dan 1000 slachtoffers gemaakt, allemaal geile, maar doodeerlijke mannen met een voorkeur voor grijze manen. Het maakt me ziek aan mijn maag."

Wat de vrouw bezielde weet nog niemand, ze had een goedbetaalde job als marketeer en heeft verder geen crimineel verleden. De politie onderzoekt nu of het misschien geen misleide sekslavin uit een Oostblokland is die hier verblijft met valse papieren. De kans bestaat dat dit niet zo is.   

Geen opmerkingen: